Cinta Si Minah Signal : Episod 1


 Cinta Si Minah Signal -Intro

"Saya dah lama maafkan awak,tolong jangan ganggu saya lagi."

Aku terus merayu dan dia seperti biasa tidak pernah mengendahkan perasaan aku.Kenapa bila aku dah jumpa kebahagian sendiri baru dia nak datang kembali dan cakap dia masih sayangkan aku.Kemana dia selama ini saat aku perlukan dia.

"Awak jangan tipu diri sendiri,awak masih sayangkan saya dan perasaan itu awak sendiri tak mampu nak kikis kan." Dia masih berusaha memujuk aku.

Aku merenung matanya.

"Awak benci saya tapi hati awak tak,sebab hati kita berkongsi satu perasaan yang sama".Bisiknya ditelingaku.

"Please,give me last change." Suaranya kembali merintih.

Kalau aku bagi dia peluang,mana aku nak letak si Umar Al Farouk tu.Nama kemain lagi ye umar. Hah,mana aku nak letak, kalau boleh simpan letak dalam poket dah lama aku buat.Huh.Benci aku dengan rayuan mamat janggut kambing ni.Dulu tak plak nak simpan janggut tu, sekarang tiba-tiba nampak macam alim. Macam jela tapi tapi alim ke idak aku tak tahu.Alah tadi dia cuba gak nak pegang tangan aku,fuh nasib baik sempat mengelak. Masih kuat lagi iman aku ni.

Penatlah nak fikir masalah ini. Rasa macam terbeban sangat.

"Saya nak balik,esok kerja." Ucapku perlahan.

"Ok,esok kita jumpa lagi ek,awak kena temankan saya makan boleh." Rayunya lagi.

"Tengoklah macam mana,susah nak cakap dengan orang yang keras hati ni,saya dah ada someone lah.Esok ada date dengan dia." Ujarku memang sengaja.



"Saya tak suka awak keluar dengan dia, awak hak saya.Tegasnya.

"Banyak cantik,sejak bila saya ni hak awak ha?

"Saya nampak ada cop nama saya dalam hati awak." Selamba badak dia bercakap.

"Amboi,mata awak pakai mata cap apa? Sampai boleh nampak camtu sekali."

Aku tak mampu nak tahan gelak.Dia boleh nampak ada cop nama dia.Dia memang lawak,tapi sometimes la. Nama pun dah lawak. 

Fir Man

Tapi aku hairan kenapa nama dia ada jarak antara Fir dengan Man.Nanti nak tanyalah sejarah nama dia tu.Hahahahaha..Dulu aku ingat ejaan nama dia sambung tapi rupanya tak.

Fir Man...Fir Man..

Nota: Teringin sangat nak menulis, hahaa..so amacam? teruk tak cerita saya ni. Comment la sikit u olss..Kalau ok saya nak proceed next episod, kalau TAK OK pon saya nak proceed gak..muahahahaaa.Layannnnzzz

Sambungan : Episod 2
@kuepelita's blog. Powered by Blogger.