New template

Kasi ceria-ceria sikit ini blog..hehehe



and a new life begins…

Assalamualaikum

Semua masih terlalu baru untuk kami...

Kehidupan baru sebagai suami isteri baru sahaja bermula. Seperti pasangan lain, kami mengharapkan hubungan ini kekal sampai Jannah, Insha Allah.
5 tahun yang lalu kami bermula sebagai kawan biasa, saya pun tak sedar sebenarnya kami berkawan agak lama juga tapi tulah jodoh tiada siapa menjangka. 

Semuanya milik Allah.

Bersyukur sangat dikurniakan seorang suami yang sangat sabar. 5 tahun bersabar dengan kerenah saya. Pada mulanya saya menjangka dia bukan jodoh saya tapi siapa kita nak menolak takdir dari Allah. Syukur Alhamdulillah Allah bukak hati saya. Kalau ketika itu saya menolak pasti saya akan menyesal pada ketika ini. Love you husband. Indahnya bercinta selepas nikah. Ya, itu yang saya rasa. 

Sejujurkan kami adalah dari sekolah menengah yang sama, cuma berlainan kelas. Saya kerap jugaklah ke kelas dia sebab ramai kawan-kawan kat kelas tu, cuma tak pernah bertegur sapa dengan suami,just pandang-pandang je.

Husband pulak cakap dia selalu pandang saya (entah betul ke tak....hihi). Dia perasan yang saya selalu lipat lengan baju. (Memang pun, saya suka lipat lengan baju, baru nampak ganas..hahaha).

Tak sangka dia ingat cara saya berpakaian. Dia ingat saya naik skuter. 

Itu kisah dulu...

2011

Kami ditakdirkan jumpa balik sebab kawan baik saya ajak dia keluar lepak-lepak sama.

Saya pun tak sangka dia join sekali, so masa jumpa tu, kami berdua diam je,almaklumlah tak pernah cakap (saya ni kan pemalu orangnya..hihi).

Sampai situ je kisah kami jumpa, tak ada apa yang jadi sampailah akhir-akhir semester degree saya, dia add saya di FB. Maka dengan itu bermulalah kami sebagai kawan. Kawan je tak bercinta pun.   

Walaupun kami berkawan tapi macam-macam dugaan jugaklah yang datang, semua tu pun berpunca dari saya..huhu 

Yang saya ingat lepas je kami jumpa ramai-ramai tu, suami ajak dating berdua je, tapi saya bagi syarat, kalau nak jumpa saya datang rumah sewa saya tolong repair lampu yang rosak dulu, lepas tu baru kita kuar dating....hihi...dia datang, itu la 1st dating kami. datang repair lampu dulu baru kami keluar tengok movie...comel tak kami..kiki 

Walaupun dah lama berkawan, kami mula serius tahun lepas (2015)

Apa yang membuatkan saya serius? 

Kisahnya bermula apabila saya menyedari hidup saya rasa kosong...walaupun hari-hari sibuk dengan tugas harian, tapi rasa ada something yang tak lengkap. Memang si dia selalu message and call tapi jarang sangat saya reply dah jawab call. Entah kenapa dengan diri saya ni.Pelik kan.

Ada suatu ketika tu, saya rasa apa lagi yang saya nak? Allah dah bagi segala-galanya, keluarga yang baik....kawan-kawan sekeliling yang baik, pekerjaan yang bagus (masa itu saya dah dapat dapat jawatan tetap)...dan yang paling penting...ada seseorang menanti saya dalam tempoh yang agak lama. Dia selalu bersabar dengan saya, layan saya baik-baik, tak pernah sekali pun dia marah saya...yang selalu saya dengar hanyalah ucapan maaf walaupun kesalahan tu datang dari saya.  

Ya, Allah...apa lagi yang saya mahu.
Adakah saya manusia yang tidak tahu bersyukur....air mata mengalir laju tanpa saya sedari.
Berdosanya saya pada si dia yang telah lama bersabar dengan saya.

Allah berikan saya peluang untuk memperbaiki segalanya.

2016 - 8 Februari

Alhamdulillah kami sah sebagai suami isteri. Syukur padaMU YA ALLAH
Malam selepas akad nikah, saya salami tangan suami....saya minta ampun dan maaf atas segala kesalahan yang saya lakukan pada dia selama ini. Sebelum kahwin,memang saya pasang niat nak mintak ampun dan maaf pada suami. 

Terima kasih kerana sudi menerima saya sebagai isteri. Matanya sayu melihat saya. Kami berpandangan menahan sebak.


"Alhamdulillah, Allah makbulkan doa abg untuk jadikan syg isteri abg yang sah...lama abg tunggu saat ni...akhirnya segalanya terbalas"...ucapnya lembut sambil mengucup lembut dahi saya.

Sejauh mana kita berlari, percayalah jodoh itu sentiasa dekat menghampiri kita....   

DAN sekarang, saya takkan berlari lagi...saya akan sentiasa ada disisi suami yang saya kasihi...selamanya...hingga akhir hayat saya   

Kepada sahabat-sahabat yang masih mencari si pemilik cinta hati, saya doakan agar Allah permudahkan urusan kalian...Insha Allah 

Kesempurnaan yang sebenar adalah apabila dua pasangan yang ditakdirkan bersama melengkapi satu sama lain.

Gambar ni masa kami mula-mula dating dulu...5 tahun yang lepas...comel sangat husband ni..hihi

Ikhlas,

Wife #manisleting
 
6.5.2016

 
@kuepelita's blog. Powered by Blogger.