menu gue hari nieh!!!

nie menu gue..nasi ayam yum yum

Hari nie senior2 opis gue bwak gue mkn kt cini..gerai nasi ayam warisan kt kota damansara...yg tu kedai die...xde la besar sgt..harga pun biasa je rm4.00..rase die bole la..hokesh2 jer..

Haaa..nie gerai die 





tu je mkn hari nie..sape2 nk try bole la..


JALAN-JALAN CARI MAKAN

lagu khas dr pegawai PTPTN!!!

Duk tgk2 blog org td tetibe terjmpe lak blog hencik nie..so mcm besh je tgk..memandangkan gue pom belum byr lagi jom kite nyanyi same2..wakakakakakakk

(Ex-Student)
Sedikit bunga yang menggoda
Sekadar dipandang usah dibayar
Kau pasti tak percaya
Duitku bukan untukmu sayang

(Pegawai PTPTN)

Tiada kusangka kau sungguh kejam
Kau peram hutang yang kau pinjam
Namun takkan bahgia kehidupanmu
Bila engkau berkonvo
kau milikku

Pulangkan hutang-hutangku-(Pegawai PTPTN)


Oh hentikanlah menghantuiku-(Ex-Student)


Oh pulangkan oh pulangkanlah padaku-(Pegawai PTPTN)


Kupulangkan semua hutangku-(Ex-Student)


Yang dikau peram tanpa relaku-(Pegawai PTPTN)


Bebaskanlah maafkan daku oh kasih-(Ex-Student)


(Pegawai PTPTN)

Tiada kemaafan di sini
Kau hutang tanpa bayar sesen lagi
Akan ku jejakimu kemana jua
wakakakakaa!

credit to hencek blog..mohon share yer hencek bard!!

nah xreti2 nak bayar!!!PTPTN

Kehadapan tuan2 puan yang xtau camne nk bayar PTPTN...sile tgk la yer


PANDUAN BAYARAN BALIK PINJAMAN MELALUI e-FES


1. Apakah e-FES


e-FES adalah kemudahan semakan penyata kira-kira akaun pinjaman pendidikan dan pembayaran secara online (internet) dengan melaksanakan pembayaran terus dari akaun peminjam di bank-bank yang terlibat dengan FPX ke akaun peminjam di PTPTN. Kemaskini penyata akan dibuat secara terus.



2. Bank yang menyediakan perkhidmatan e-FES


Bank Islam Malaysia Berhad (BIMB)
Hong Leong Bank
CIMB Bank (dahulu dikenali Bumiputera-Commerce Bank Berhad (BCBB)
Public Bank Berhad
Maybank


3. Bagaimana saya boleh mendapat faedah dari perkhidmatan e-FES ini?
    a. Lebih banyak bank bagi bayaran dalam talian.
    b. Membuat bayaran balik pinjaman pada masa nyata (real time).
    c. Memudahkan kerana anda boleh membuat pembayaran melalui Internet.
    d. Masa urusniaga yang tidak terbatas kepada waktu pejabat.
    e. Selamat; e-FES menggunakan pengesahan dan pensijilan bagi menjamin urus
    niaga adalah terjamin.
    f. Kecekapan operasi; e-FES menambah kecekapan melalui automasi.

4. Adakah caj dikenakan untuk bayaran-bayaran melalui e-FES?


Caj sebanyak RM0.50 bagi setiap transaksi akan dikenakan kepada peminjam
PTPTN jika melakukan bayaran balik pinjaman melalui e-FES.(nie yang gue mls nie..nk cas2 lagik..leceh la beb)


5. Apakah waktu operasi untuk e-FES?
Perkhidmatan e-FES bermula daripada 7:00 pagi hingga 11:00 malam setiap hari termasuk hari cuti dan kelepasan am. Bagaimanapun, perkhidmatan e-FES juga bergantung kepada perkhidmatan perbankan internet bank-bank berkenaan.


6. Keperluan Pembayar
Pembayar harus mempunyai keperluan seperti berikut :
Akaun simpanan atau semasa dari mana-mana bank yang menawarkan
perkhidmatan FPX.FPX nie mcm online bank transfer la..
Mendaftar untuk perkhidmatan perbankan internet dari mana-mana bank
yang menyertai FPX.



nah bayar sekarang!!!http://epay.ptptn.gov.my/loan/ptptnlogin.jsp

hbs duit ak..aduyaiiii

eloo beb..

dh due hari gue mkn ngn bos n senior tmpat keje gue...
selalunye gue mkn kt plaza VADS jew ngn kwn gue..murah la jgak mknan die...xsampai 5 hengit pom..so jimat

tp bile gue ngn geng2 senior nie dorang mkn kt tmpat mhl beb..nk xnak terpaksa la ikut sbb xde geng...




nie yg gue order td.ns goreng seapot


 



Ini yg saya cari

Aduyai..pg td ujan lebat giler..gue xkisah ujan ke hape sbb gue dtg keje nek transpot awam..eekkkekeke..dlu len ar nek moto..seram la nek moto dr ampang ke Taman Tun neh..bahaya..mak gue dh pesan xbg nek...so sbgai ank yg amat mendgr kate...gue pon  STOP ler nek moto..xkisah la nek bus smpai berjam2 kan janji selamat..

Hari ne gue tertingal henfon kt umah...so dtg keje xbwk henfon..borimnye..xtgk henfon sehari terasa rindu yg amat tuan/puan..xtergambr perasaan windu yg membuak2 didada..

Betafer fentingnye henfon nie xdptla dinafikan tuan puan..
tp sbnarnye gue nk kongsi cket tentang hr bersejarah gue bulan lepas..hepi giler..disini gue paparkan sedikit sebanyak gambar2 hr bersejarah gue...harap terhibur..
credit to imaZone photographer coz sudi bersbr ngn kerenah kami n thanks sbb pic u amek santek sgt...

So,Alhamdulilah..gue dh dpt ape yg gue impikan selama nie..thanks mak ayah yg banyak berkorban utk anakanda mu ini...xlupe kt family2 espeseli abg n kakak2..abg2 n kakak ipar sekalian..xlupe pada org yg banyak menghulurkan ilmu iaitu cikgu n lecturer sekalian..Saya amat bertrime kaseh pada anda sume..HANYA Allah yg dpat membalas JASA kalian sume..

Sebenarnya perjalanan mencari ILMU saya xkan terhenti disni sahaja.InshaAllah jike diberi peluang sy nak continue lagik study sy..doakan sy berjaya yerk..

ThANKs suMer..=)



nak tgk manyak lagik sile ke FB gue ekk....ten kiu...http://www.facebook.com/editprofile.php?sk=eduwork#!/norhafisahz


seperti besa membaca tambatan ilmu..peace no war

anda buat saya marah

Saat entry neh ditulis..amarah gue dh rede dh...xmau mrh2 dh nt sepat tua...
Adapom kisah ini dh lame terjadi tp xlame sgt la dlm 2 weks ago la..


13.06.2011-14.06.2011-Batu pahat,Johor darul TAkzim

Tugasan gue adalah untuk mengajar para librarian tentang staffweb..adapom ia adalah salah satu cara utk kite mencatalog bahan-bahan library...die mcm web browser besa je tp senang n mudah je keistimewaan die..so gue xnk ckp manyak tntang staffweb nie tp gue nk berbicara tentang masalah disiplin dikalangan librarian yg sedia ade..

BAyangkan lah tuan puan sume,gue dh la dtg dari jauh semata-mata nk train dorang tp dorang lak wat perangai..janji kol 2 ptg stat training tp hape kol 3 xdtg2 ag..suhu kemarahan gue nek mendadak smpai ke 360 darjah calcium..

Tp xpe gue cool lg..relaks relaks...small matter jew tus kam...

Lepas tu kol 3 dorang dtg so rakan gue train dorang dlu..turn gue keesokan harinya...

WAhhhh...semangat nieh nk mngajar...almaklom la 1st tyme kammmmmm...
Tp neves2 pom ade gak sbb yg pelajar2 nya dh tua Bangka sume...yg pengajarnya masih mude remaja..single lg..ehem-ehem!

Ok  ok ok...kite teruskan lg ek..

So tepat jam 9 am gue dh smpai kt sane..semangat berkobar2 neh...
Tetibe gue tgk kiri kanan depan belakang xde owang beb..hape lagik nek lagi suhu badan gue...

Sunyi je lab computer tu...

Dorang dh melampaui batas2 kemanusian hak asasi manusia dan segala bagai...huhuhhhhhhh

So macam besa gue cool cool..bt besa je..kunun penyabarla yer tuan puan...

Gue:xpe..kite tunggu la jap ag
Opismate:dorang dh melampau lampau...ade ke ptt buat kite cmni...

Kring....kring...kring....(henpom gue tu..)

Gue:ye bos...erm...dorang xdtg ag..
Bos:ape??????xdtg ag...SIAP dorang..nak kena nie..xpe u ols sbr dlu nt i inform kt bos dorang
Gue:ok bos..(sedey neh)
Tepat jam 10am dorang pon dtg la
Dorang:maapla yer,lmbat cket..kiteowang ade jogim pagi td..mmg setiap selasa ade jogim rmai..
Gue: (macam besa la dlm hati)...haprak hang lambat cket...lau aku tau kol 10 aku dtg..xpayah bgun pagi2 lau mcm nie la sikap hampa..(MARAH NEH sedara)
Gue: Xpe la..lain kali inform btoi2 k(lembut je ckp..control penyabar)...xpe la jom kite proceed ngn staffweb utk cataloguing...
Gue pom mengajar la hemtam hemtun...byak gak soalan dorang..tp segala yg gue jwb berdasarkan fakta k..xde men tipu2..

so hbs la sesi pengajaran gue hari tu...
P/S:kite sbgai msia nie kena la hrmat org len..jga berjanji pastu bt2 lupe lak..ketepatan masa adalah sgt penting tau..sekian

nie die hotel penginapan gue




Sekian,membaca tambatan ilmu

POmpuan sesat


Salam jumaat yang dinanti....
Hari gue mcm biasa la bgn pagi gosok gg n mandi...
Pastu nek lrt tukar lrt nek bus pastu tdo mcm besa..
Dkt2 nk smpai kt opis,ade la sorang pmpuan tye brader tepi gue nie..

Pompuan sesat:hencek,bleh tye bangunan AHP dh lepas ke...
Brader:dh lame dh lepas..
Pompuan sesat:la yer ke...adus...sy dh lewat nie nk g intbiu...
Gue:dh tau lambat dtg la pagi2..ekekekekekeee..(dlm hati je gue berbisik..kang dgr kt die..mrh lak)
Pompuan sesat:Macam nie ek...cmne nk g sane blik,sy dh la xbesa kt cini.
Gue: U amek teksi la g sane..dkt je nk g sane..(Wahhh...mcm pandai gue ckp)
Pompuan sesat:hambek teksi ke adik...nk trun kt ne..hakak x besa
Gue: die panggil gue adek (walaweeeee...mcm bdk3 ke muke gue nie..bisik sorang2 lg)
Awk trun depan sane ngn sy pastu kite panggil teksi ek...jgn isau...sy leh tunjuk kan...(Wahhhh  mcm baek sgt aku nie...)
Pompuan sesat:ok3..ten kiu ek...makaceh manyak adek..
Gue:no problem..xpe3..

Kami pom trun la..aku pom terkedek2 la tahan teksi yg lalu lalang...mak oii...aku lak yg kena tahan..tp xpe la buat amal sekali sekala..
So,dh dpt teksi die pon salam ngn gue smbil ckp lg makaceh manyak2 adek baek..heheheheeee..gue pom wish la kt die gud luk...harap3 die brjaya la intbui tu ek...

sbnarnya tmpat tu gue dh penah g dlu utk intbiu gak..
Lupe nk citer,brader tepi gue tu hr2 nek bus same ngn gue...dh nek jemu gue tgk muke die..bile lh nk dpt keje ekk...tp gue dh plan dh taun depan...nie je yg gue mampu..doa2 kan gue Berjaya dptkannya ekk..gue dh ade name utk die..aten name die...sbb moto gue name atan...so,boleh la dorang kwn2 nt kan..


sekian

Time kaaseh cik geliGeli a.k.a ahkak nowa

Entry nie ditujukan pada ahkak nowa a.k.a cikgeligeli..(tu pom lau ahkak bc entry sy nie..hihikkk)..sy peminat fanatik ahkak tau..time kaseh manyak2 sbb sudi folow sy blik..rse mcm bertuah je ahkak sudi folow sy almaklumlah ahkak femes sgt skrang nie tau kalah seth tan..ekekekekek..Surat ahkak tu mmg lawak gile la kan..tp sy herann sesgt name ade yg ambil serius surat tu..padahal ahkak buat lawak jer...erm x fhm la dorang nie..serius memanjang je..xsuke..ade yg smpai  mengata n mengutuk ahkak..padahal surat tu maen3 je..tp ape2 pun sy tetap sukum ahkak nowa smpai bile..idup ahkak..yeahhh...tulisan ahkak mmg besh..

HEbat sungguh kan drama nora elina tu..meletop2 asenya...dgr citer dorang nk buat filem...asenya xpayah la kot sbb xsesuai dh jd filem...ckup2 la drama je..btoi x..


Lau ade ibu2 yg mengandum msti rmai yg pakat nk name kan ank dorang ngn name nora elina kan...pastu lau dpt nk laki bg je name seth tan..atau u ols modify cket jadi muhammad seth amir ke...gabung skali name inpektur amir tu..=) die pon nk glemer gak...heheheee..okesh la ekk...sekian dlu dr sy...femenit fenetiq ahkak nowa...

time kaseh

39 tips-tips untuk mengetahui wangian ORIGINAL & TIRUAN

Bagaimana Untuk Mengetahui PERFUME Yang ORIGINAL dan TIRUAN?

Cara termudah untuk mengetahui perbezaan antara perfume yang original atau tiruan adalah terletak kepada harganya. Jika ianya terlalu murah maka sudah tentulah ia adalah tiruan, fake, imimtation, knock-off, rejected dan lain-lain. 

Berikut adalah 39 tips-tips untuk mengetahui wangian ORIGINAL & TIRUAN:

1. Adalah dicadangkan untuk mengelakkan daripada membeli wangian yang didatangkan daripada China  kerana hampir kesemuanya adalah dari sumber yang sama dan kilang di China. 

2. Semak kualiti pembungkusan produk perfume sama ada tersilap ejaan ataupun ada penambahan ejaan bagi sesebuah jenama perfume tersebut. Bagi yang original tulisan pada kotak mestilah kekal dan bukan yang di cop serta tidak pudar warnanya.

3. Semak kualiti maklumat yang di terdapat pada kotak luaran tersebut. Yang original lazimnya terdapat cetakan negara pengeluar, kuantiti saiz seperti ml atau .oz, logo, cap rasmi dagangan, no. kod dan stiker lutsinar yang mengandungi data-data berwarna lutsinar atau perak manakala tulisannya berwarna keemasan atau perak. 

4. Nombor kod produk yang terdapat pada kotak bungkusan mestilah sama dengan kod produk yang dilekatkan pada botol perfume tersebut manakala perfume tiruan biasanya tidak ada.

5. Pastikan keseluruhan botol perfume tidak ada kecacatan pembikinan seperti sumbing atau kemasan yang tidak rapi.

6. Periksa juga warna tulisan jenama perfume pada badan botol tersebut dari segi ketebalan printing, warna dan juga ejaannya.

7. Tudung botol perfume original biasanya rapat dan sama warna.

8. Perfume original pastinya tiada lelehan dimuncung semburan manakala yang tiruan sentiasa meleleh dan semburannya tidak rapi.

9. Semak juga stiker label dibawah botol perfume yang original biasanya memang sama seperti yang terdapat di kotak pembungkusan.

10. Pastikan terdapat label untuk di scan di botol wangian dan juga di kotak pembungkusan manakala jenama tiruan tiada ciri-ciri tersebut.

11. Semburan perfume original dapat bertahan selama 24 jam jika disembur pada kertas manakala tiruan hanya bertahan 30 minit.

12. Rasakan terdapat minyak pada kertas semburan dan bukannya air bagi yang tiruan.

13. Bau perfumeperfumeperfume original sangat authentik manakala perfume tiruan terserlah bau bahan kimianya.

14. Pastikan cecair dalam botol perfume tiada kekotoran yang mana perfume tiruan terdapat kekotoran ataupun pernah diguna pakai.

15. Jika perfume didatangkan bersama kota periksa saiz, warna, jenis dan kualiti kotak bungkusannya.

16. Periksa kepala semburan perfume samada semburan itu lancar atau keluar meleleh-leleh atau tidak lancar.

17. Biasanya perfume tiruan mempunyai lebih minyak dari bahan kimia yang selamat jadi apabila semburan itu seperti ada seperti ada minyak bermakna itu adalah yang perfume tiruan.

18. Kualiti warna perfume semburan biasanya terang, cerah dan bersih serta sangat konsisten berbanding warna perfume tiruan yang sering berbaur-baur.

19. Kualiti bau yang asli biasanya sangat fresh tetapi tidak terlalu menusuk atau tengik seperti terlalu banyak kandungan yang tidak seimbang campurannya apabila menyembur di udara pada kali pertama.

20. Kotak bungkusan perfume juga warnanya tidak pudar atau ada tersalah ejaan.

21. Kualiti warna kotak dan botol perfume adalah sama yang seperti terdapat di butik-butik atau gedung-gedung terkenal.

22. Periksa label jenama di botol-botol perfume yang mana label wangian tiruan biasanya boleh tertanggal apabila dicakar dengan menggunakan kuku sahaja.

23. Kesan semburan perfume tiruan biasanya akan melunturkan struktur fabrik serta warna pakaian anda dalam jangka masa panjang. Bayangkan jika anda kerap menyemburkan perfume tiruan kepada pakaian sutera yang berharga mahal setiap hari.

24. Terdapat stiker hologram dengan perkataan " Original Quality" pada wangian yang original biasanya terdapat pada kotak pembungkusan.

25. Sila lihat kandungan ingredients pada belakang kotak bungkusan yang mana kotak perfume tiruan ini tiada atau tersalah ejaannya ataupun kurang bilangannya berbanding yang original.

26. Terdapat tulisan atau kod yang timbul pada botol samada di bawah atau di bawah sebelah belakang botol perfume yang original.

27. Pastikan penutup botol perfume itu tidak longgar atau loose atau sukar hendak ditutup yang mana biasanya berlaku bagi perfume tiruan.

28. Bau perfume original mempunyai 3 peringkat iaitu top notes, middle notes and base notes. Manakala perfume tiruan tiada ciri-ciri tersebut.
 

29. Ada kajian menjumpai bahawa perfume tiruan terutama EDT adalah daripada bahan-bahan seperti air kencing, anti-freez dan bahan kimia toksid terlarang.

30. Pastikan buatan asal negara perfume tersebut biasanya yang 100% original itu ada tertera Made in USA, Made in France, Made in UK, Made in Spain dan lain-lain.

31. Ada kesan sampingan bagi perfume tiruan seperti rasa loya atau nak termuntah dan kegatalan pada kulit atau kesan kemerah-merahan kerana kandungan wangian tiada sukatan atau R&D terhadap orang ramai sebelum ianya dijual dipasaran.

32. Perfume original lebih mahal tetapi ianya dapat bertahan sehingga 15 tahun atau lebih manakala yang tiruan hanya beberapa bulan sahaja.

33. Pastikan anda atau pelanggan-pelanggan perfume faham apa maksud Aftershave, EDC, EDT, EDP, Pure Parfum dan lain-lain sebelum membeli belah.

34. Kadangkala peniaga selalu mengambil kesempatan dengan menjual perfume aftershave dan EDC terus ianya dijual dengan harga EDT, EDT dijual dengan harga EDP. Sungguh mudah pelanggan-pelanggan tertipu hanya keran membeli tanpa mengetahui ianya katogeri yang mana.

35. Perfume yang harganya murah atau luar biasa murah berbanding yang original adalah sahih itu memang tiruan. Pastikan faktor-faktor HARGA, KOTAK BUNGKUSAN, BOTOL dan BAU sebelum terus membeli kerana dikhuatiri ianya tiruan.

36. Terpenting sekali adalah lihat buih apabila anda menggoncangkan botol perfume tersebut. Pastikan terdapat 2 jenis buih iaitu buih-buih halus yang tenggelam dan buih-buih besar dipermukaan. Buih-buih tersebut mestilah dapat bertahan selama kira-kira 10 saat dan keatas manakal wangian tiruan tiada ciri-ciri ini iaitu buihnya hanya 1 jenis iaitu buih yang besar dipermukaan yang mana hanya bertahan selama 2 - 3 saat.

37. Pastikan anda menghindari perfume samada yang reject tidak kira after shipping reject, factory reject, returning stock, knockoff, imitations, grade AAA+, grade AA+, grade A+, stok pasar malam, dengan kotak atau tanpa kotak atau apa-apa jua alasan kerana ramai pembekal-pembekal yang menipu dengan menjual stok-stok yang dikembalikan oleh pelanggan kerana tidak berpuas hati atau sebab-sebab yang lain dan ianya dijual secara borong dari gudan-gudang terpakai terutama dari negara-negara seperti Dubai, Thailand, Afrika, Taiwan, Hong Kong dan terutamanya China.

38. Hindari perfume dari China kerana sebab hampir semua perfume terkenal adalah dari USA atau Europe. Jadi boleh dielakkan dengan memeriksa bar code dengan mudah sekali. Biasanya barcode buatan Made in China ini adalah bemula dengan nombor awalan 690,691,692 & Made in Taiwan bermula dengan 471.
00 -09    Made in USA
30 - 37   Made in France
40 - 44   Made in Germany
49         Made in Japan
50         Made in UK

39. Anda berhak mendapatkannya yang 100% original dari USA di idamanhatiku.com. Sila bawa perfume kami ke Kementerian Perdagangan Dalam Negeri (KPDN) untuk pastikan kami menjual yang Tiruan atau 100% Original.

Nota: Seeloknya cuba sedaya upaya mengelakkan daripada menggunakan perfume tiruan yang mana ianya tidak diuji secara klinikal dan sangat merbahaya apabila disembur pada permukaan kulit dikhuatiri memberikan kesan alahan dan juga pada pakaian yang mana boleh melunturkan warna serta struktur fabrik tersebut. Manakala bau semburan tiruan boleh menyebabkan rasa loya, muntah dan juga kanser pada masa jangka panjang. Berhati-hati dalam memilih perfume dan pastikan iannya adalah 100% original daripada U.S.A. Sayangilah diri anda dan berbelanjalah dengan berhemat.

kome dh bc entry nie..lau udah bgus la..sbb gue bertuah sgt smlm dpt beli perfume baru dr DKNY.. DKNY Delicious Candy Apples....best giler bau die..


                      ha..die ade 3 color..yg nie baru lg beb..harga bole tahan..t
                                          p gua luckly dpt harga promotion

       Cube teka gue plilh color yg mane...hehehee...of cuz la COLOR GREEN..hehehee...



erm..jarang2 dpt harga mcm nie tau..so sape yg berminat leh g one utama @ midvalley...ade harga promotion...go go go...heheheeee...



         Ape perasaan kowang bile tgk pic nie..saYu kan...bdk kecik terpaksa menempah keperitan n bahaya...dorang menempuh maut semata2 nk ke sekolah..kite kena jalan kaki cket pon nk menangis dah..huissshhhh..

aqaa dh xbole nk ckp byk dh nie..sebak..bai bai

yezza..

hai kowang sume....
mlm nie aqaq nk cite sal BOLA cket...

pagi tg aqaq ade intbiu jd teacher..ngajar pat time...hihihihih...

so pg2 ag aqaq dh tuwun dr umh....mcm besalah kan kena nek tanspot awam yg mmg dh mnjd rutin idup aqaq semenjak dlu ag..

tyme nk nek tren tu aqaq terserempakla ngn penyokong2 klate & ganu..tp ase mcm rmai puak2 klate ag..
tp besh gak nek tren td sbb terasa cam duk negeri sendiri jew..riuh rendah pakat duk kecek klate..mmg wallah..hhahaaha

rmai giler dowang...bgus2 semangat sukan ade..tp jgn gduh2 lak yer adeq2 sume...


                                        ::power x team bola sepak nie::




sEsalaN

Ku susuri malam ini
Yang tidak berbintang sunyi sepi
Juga rembulan dah menghilang
Dalam kelam ku sendiri
Ku mencari hembus bayu
Yang selalu berbisik madah rindu
Kini membisu dalam sayu
Tidak ku temu suaramu
Kekasihku di jalanan yang berliku
Di saat ku perlukanmu
Tertutup jua segalanya terhadapmu
Di sini ku tersedu-sedu

Setelah cinta pergi
Ku mengusung duka ini diiringi
Kisah janji dimungkiri lagi
Kekasihku di jalanan yang berliku
Di saat ku perlukanmu
Tertutup jua segalanya terhadapmu
Di sini ku tersedu-sedu
Setelah cinta pergi
Ku mengusung duka ini
Diiringi
Kisah janji
Dimungkiri
Dimungkiri
Sia-sia ku
Mencintaimu
Setia padamu
Percayakanmu
Sebak dadaku
Retak hatiku
Luka jiwaku
Dihiris pilu
Sia-siaku
Mencintaimu
Setia padamu
Percayakanmu
Sebak dadaku
Retak hatiku
Luka jiwaku
Dihiris pilu
Beribu sesalanku


Mengapa hanya gadis melayu di rasuk?



Kes ini berlaku betul diruang pelajar perempuan membasuh kain.Berlaku
diasrama puteri. Kebanyakan yang terkena rasukan adlah gadis melayu dan
tidak pernah ada kes berlaku pada pelajar kaum cina danindia . Di mana
salah nya........Kita ikuti percakapan antara bomoh melayu dan syaitan.


kes histeria disekolah kat BSB......

Misteri di Asrama Puteri terjawap!

Suatu hari, ada seorang ketua bomoh yang begitu berani hendak
berjumpa dengan sekumpulan jin yang berlegar2 di asrama hinggakan mereka
merasuk sebilangan pelajar di sekolah itu.

Ketika sampai di sebuah bilik, ketua bomoh pun membaca sejenis mantera.
Selepas membaca mantera, ketua bomoh pun memanggil ketua jin itu. Lalu
ketua jin itu pun datang.

Dengan menunjukkan wajah rupanya yang begitu hodoh dan jijik.
Hinggakan ketua bomoh yang begitu berpengalaman itu pun hampir2 pengsan
dibuatnya! Hinggakan mayat reput pun lebih baik dari wajah si ketua jin
itu!!!

Tapi si ketua bomoh tetap kuatkan semangatnya yang jitu. Lalu si
ketua bomoh pun bertanya dengan kuat dan nyaring, menampakkan
semangatnya
yang tidak kendur walaupun terlihat sesuatu yang begitu menakutkan itu.

"Mengapa kau rasuk pelajar sekolah di sini hah? Jawap!!!"
Kenapa gadis melayu jadi sasaran kau wahai syaitan yang direjam"

Dengan menarik nafas panjang, si ketua jin pun menjawab...








""Siapa Bilang Gadis Melayu Tak Menawan
Tak Menarik Hati, Tiada Memikat"
"Kalaulah Memang, Tak Mungkin Aku Tertarik
Kalaulah Sungguh, Tak Mungkin Aku MERASUK...""

""Aduhai... kekekeekeeee...""

Dah jangan dok mengulat dan mempercayai perkara tahyul.....pi buat keja
cepat.. 
P/s:nie gue copy dr email..hihihiii


Bus dan Aku

Salam jumaat sume..


Nie gue nk citer cket alkisah pagi td tyme dtg keje...Skrang gue g keje nek nek traspot awam..

Pandan indah---Masjid jamek---KLsentral---Taman Tun

Begini la hari2 gue p keje..penat xyah citer la beb..mmg hari gue kejar masa tau...nek trun LRT..pastu nek la bus ngn mat2 endon,bangla sume ade lah...

TAPI...

pagi tadi gue penat sgt kot semalam..tdo lewat layan fesbuk..otw nek bus nk g taman tun gue tertido punye la sedap...smpai xingat ape pom..almaklong la penat...BILE gue bukak je mata DH xtau kt ne dah..mane sume org dlm bus nie...Kosong je...waaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

upenye dorang dh trun kt tmpat slalu gue trun...ape lagi mengelabah la tekan punat bus tu...BErhenti Tolong BehenTIiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii


arghhhhhhhhhhhh

fuhhhhhhhhhhhhh

nsib bek xjauh mane gue terlepas....

pastu terkedek2 la gue jalan kaki g opis...

fuhhhh jauh la plak nk jalan kaki...tp terpaksa la jalan dlm 10 minit...sampai....

len kali jgn tdo lentok sgt dlm bus k

p/s: utk dirik sendirik....

tp nie bukak kali pertama gue tertdo dlm bus...tp dh bnyak KALI..hahhaaaaa


                                                          ::Ilusi penulis semata-mata::

Oppsss...bahaya neh


Gentlemen, pls forwarod info to your wife/female friends.



A Reminder if you've read it before.

 

Breast cancer is usually found near the armpit?


 

Some time ago, I attended a Breast Cancer Awareness seminar. I asked why the most common area for Breast Cancer was near the armpit. My question could not be answered at that time. This email was just sent to me, and I find it interesting that my question has been answered

I challenge you all to rethink your every day use of a product that could ultimately lead to a terminal illness. As of today, I will change my usage.



I showed it to a friend going through chemotherapy and she said she learned this fact in a support group recently.



The leading cause of breast cancer is the use of anti-perspirant.



What? A concentration of toxins which leads to cell mutations, a.k.a.CANCER.



Yes, ANTI-PERSPIRANT. Most of the products out there are an anti-perspirant /deodorant combination, so go home and check.. Deodorant is fine, anti-perspirant is not.

Here's why:- The human body has a few areas that it uses to purge toxins; behind the knees, behind the ears, groin area, and armpits. The toxins are purged in the form of perspiration. Anti-perspirant, as the name clearly indicates, prevents you from perspiring, thereby inhibiting the body from purging toxins from below the armpits.



These toxins do not just magically disappear. Instead, the body deposits them in the lymph nodes below the arms since it cannot sweat them out. Nearly all breast cancer tumors occur in the upper outside quadrant of the breast area. This is precisely where the lymph nodes are located.



Additionally, men are less likely (but not completely exempt) to develop breast cancer prompted by anti- perspirant usage because most of the anti-perspirant product is caught in their hair and is not directly applied to the skin.

Women who apply anti-perspirant right after shaving increase the risk further because shaving causes almost imperceptible nicks in the skin which give the chemicals entrance into the body from the armpit area.

PLEASE share this with anyone you care about.



Breast cancer is becoming frighteningly common. This awareness may save lives.

                                   ::xde kena mengena sama ada idup@xidup ok::


gue dpt dr email yg forward2...share je k.










































It's voting time!! Vote for the #CutestThing & grab the crown from Churpie the Churp Churp Bird!

trime kaseh!!!

Berterima kasihlah pd org yg telah MELUKAI hatimu krn dia telah membuat hatimu kuat.
Berterima kasihlah pd org yg telah MEMBOHONGImu krn dia membuat hidupmu makin bijaksana.
Berterima kasihlah pd org yg telah MEMBENCImu krn dia yg mengasah ketegasanmu.
Berterima kasihlah pd orang yg telah MENYAYANGImu krn itulah ANUGERAH TERINDAH dalam hidupmu..❤

::love 4 ever:

SeOrang DiRI

salam uols sume...

merujuk kepada Entry di atas..gue akan sorang ke UTHM utk buat training..xceli ade sorang ag staff lg tp laki la..yg pompuan gue sorang jew...huhuu...xbesh lasum..

xceli ini adalah task pertama utk gue stakat keje kt tmpat baru nie..nak x nak bos dg bagi arahan bt jela kan..jgn byk ckp..wakakakakaa..dh rmai sgt kan kwn2 gue jadik LIBRARIAN..gue pom sbnarnya nk merasa gak tp stakat nie Allah takdirkan rezeki nie dlu buat gue..gue trime dgn ucapan Alhamdulilah..kekadang gue fenin gak sbb byk kena cover aquisition,cataloging,serial n len2...hr2 dtg opis belek note..notes la tebal nk mampos..ape pon xboley...wakakakaaa...bekerja dlm bidang technology mmg dasat..kdg2 tgk technology yg baru buat gue tergamam jew beb..skrang sume dhujung jari..mmg wallah la...bertuah gak ase dpt tgk benda2 cangih mangis ne..skrang dh msuk bulan ke3 gue kt cini..tp jauh disudut ht gue LIBRARIAN still yg pertama..skrang ni gue menyewa kt AMpang lg..still ngn awa,bye n fifi..pastu semalam hawe dtg nk join duk skali..okla duk rmai2..xceli weken pon gue keje..keje 4jam je..sbgai kerani cabuk..hahaaa...tp skrang gue ngn apply jadik teacher pat time kt pusat tusen computer..ngajar computer..gaji die lumayan gak sbulan n keje hr sbtu jew..tp nie xkompen ag..tunggu die ckp hitam putuh dlu..ape2 pon mmg besh..keje keje keje la yer tyme mude nie..dh tua kite pencen..blik kg duk relax2 jew..oklah jam pon dh nk kol 6..gue blah dlu..nie nk tunggu bus lg blik umh..berjanggut la pasni tunggu bus dtg..uhukkkk

ok uols..bai bai...chau chin chau

::senyum somo wlpon penat k

maLu...

salam beb...

gue bkn la sorang pemaLu sgt xceli..tp mlm nue gue btoi2 malu beb...uhukk...

tuk tuk tuk.bunyi org ketuk pin2 umh bujang gue...dlm hati nie msti awa dh blik...gue pon berlari la bgun g bukak pin2..skali bukak terus tergamam...

bkn awa tp ade org xdkenali...gue tgk bdn gue...hahahaaa...ape yg gue pakai..haahahaa.lu pkir la sndiri..bj singlet kecik yg bole thn la..hhhahaa....sekali laki ketuk pin2 trus gue bukak..free show mlm2 nie..upenya die bdk mD delivery....entah sape order die cilap umah g ketuk umh gue...terus berdegang gue ttup pintu sb terkezut sgt..uhuk.mlang sungguh nasib..ape PON xbole.bak kata JAMBU...moral of stori pasni tye dulu b4 bukak...hahahahaa


betwem study n Kenje

mmg la byk beza kan...dulu tyme dkt2 nk hbs study betapa ku rasa gunbira sgt..xtergambar perasaan gunbira itu..masa prac last sem ak hepi sesgt sbb dh merasa msk alam pekurjan..Sebenarnya bile hbs study aku xdpt rhat lama pon sbb trus dpt keje..Alhamdulilah ak bsykur sgt ngn rezekiNYA..dlu plan gak b4 dpt keje nk lepak2 tanam anggur kejap kt umh tp masa xmengizinkan ak utk sume tu..bkn TAKBUR tau..bermula hbs pac hujung bln 1 taun nie...ak terus mengorat langkah meciapkan repot prac.buat dlm 4 hr trus ciap..hahahahaa...hebat x...sbnar ak buat ngn member seprac ngn ak..ak share buat half2..hehehee..xcilap ak dlm awal bln feb ak dpt keje kt VADS..tu la 1st kenje ak..besh sbb ak kena training 2months tau b4 keje btoi2...huishhhh mmg mls giler nk training sbb banyak nk kena blaja pasal streamyx..pastu ciap ade exm ag...huishhh lg la ak mls..tp PALING mls sbb keje ade SHIFT beb..sape tahan..huishhh...last smpat 1bln lebeh je ak kt sane..pastu CHAu cHIn Chauuuuuuuuuuuu...hahahaaaaaaaaaaaaaa...ak chau sbb dpt kenje baru...ALhamdulilah rezeki dtg lg..syukur sesgt..yg nie keje ikut opis hour...okla kan dr keje xtentu masa mcm kt keje dlu 2..uhukkkk...keje baru nie ok..tp still kena blaja lg...belajar n trus belajar lg..keje nie kena outstation..trun site jmpe librarian..byk nk kena cover circulation,cataloguing,acq n ade lg la..tp xpe la buat sementara nie tahan je la dlu..dh msuk 3bln dh ak keje kt cini..so far ok lg.. Antara customer site yg ak pg UiA,Library KL...comim sun nie kena p uthm n perodua..ssh la beb xde kerenta...pyh nk gerak..nk harapkan ‘atan’ mmg xbole..atan dh la kecik je...Owhh lupe nk gtau ATAN tu name moto Honda ak..ingat nk carikan couple la utk atan..dpt MYVI pon ok kan..hehee..nt name die “ATEN” ok x..ekekekekeeee..atan n aten..sesuai sgt...tp xtau la bile aten leh muncul.uhukkk..klah uols..i smbung study jap..bai bai =) c u bebe
@kuepelita's blog. Powered by Blogger.