Let’s flashback, let’s back drive

Assalamualaikum...

Terkadang diri ini lalai.Kite lupa untuk bersyukur atas apa jua kurniaan ALLAH.
Terkadang diri ini jua lalai kepadaMU.
Ampunkan HambuMU ini YA ALLAH..




Jom kita sama-sama hayati lagu ini.
You down and out
You just can’t come
You wanna shout 
you lost all hope
On your knees, begging please 
You turn and pray to find your way

Hey, you make doa Allah’s there 
Whoever you are, because he cares
Then you forget to say thank you Allah ,
You forget to say Insyallah 
You forget to say Subhanallah
Raise your hands 
Alhamdulillah

Let’s flashback, let’s back drive
Towards a time like yours and mine 
The story of the three 
Who'll long to be 
To who be free of their misery

To the one floor he opens the door
Gave him empty of his bounty

Then you forget to say thank you Allah 
You forget to say InsyaAllah 
You forget to say SubhanaAllah
Raise your hands Alhamdulillah 

Can’t you see His promise to you 
Can’t you see His promise is true
Hold on to the rope of Allah
Don’t lose hope in Allah
If you remember Allah in prosperity
He’ll not forsake you in adversity
Be mindful of Allah 
He’ll guide you to all that His good

Then you forget, to say thank you Allah 
You forget to say InsyaAllah 
You forget to say SubhanaAllah
Raise your hands, Alhamdulillah 

Get down and out
You just can’t go 
you wanna shout 
you lost all hope
On your knees 
begging please
You turn and pray 
to find your way

Sumber : http://www.liriklagumuzika.com/2012/12/lirik-lagu-dont-forget-allah-farid.html#ixzz2OFYJ40hp


Seketika di Bandar Seri Begawan



Assalamulaikum...


Sekian lama menyepikan diri.Ketandusan idea untuk menulis membuatkan saya diam seribu bahasa.Mungkin terlalu sibuk dengan urusan kerja sehingga membataskan diri saya untuk terus menulis di blog yang serba tak sempurna ini.Maafkan saya.

Sebenarnya saya sekarang kami sedang sibuk dengan Library Management System (LMS) di Brunei.Masih dalam proses lagi so saya tak boleh nak bercerita sangat.Cume apa yang saya nak ceritakan keadaan disana tak sama dengan Malaysia.

Perpustakaan di Malaysia jauh berbeza dengan Brunei.Ada lah jugak cabaran bila kita berkerjasama dengan orang disana.Mungkin dari segi bahasa percakapan dah berbeza.Tapi alhamdulillah kita anggap itu bukan masalah yang besar untuk kita terus bekerja.Orang-orang Brunei sangat baik pada pandangan saya.He he he

Layanan mereka sangat memuaskan hati.Makanan mereka boleh la kan.Tapi banyak sangatlah,penuh satu pinggan.Beras mereka sangat best,almaklumlah guna beras wangi.



Saya kongsikan sedikit gambar untuk kenang-kenangan:

Safely arrived @Brunei International Airport



DBP Library

Masjid Omar Ali Saifuddin-Masjid sempena nama Ayahanda Sultan Brunei

Saya @Kg Air Begawan


Saya lupa nama makanan ni. 

Masjid Hassanal Bolkiah








My favourite Teh Tarik






Tea Tarik Special from Bandar Seri Begawan


Pengalaman berada disana memang sangat berharga,InshaALLAH saya akan kenang sampai bila-bila walaupun nanti saya sudah tak bersama kalian...





@kuepelita's blog. Powered by Blogger.