JAWATAN KOSONG bagi yg bermint..sila2

JAWATAN KOSONG bagi yg bermint..sila2
kELAYAKAN :
1. SPM / SPMV / STAM
2. DIPLOMA DALAM APA-APA LAPANGAN (LEBIH BERPELUANG)
KELEBIHAN :
...
1. Kerja di bawah kerajaan
2. Gaji pokok : RM1800
3. Elaun bulanan (Cola) : RM300
4. Elaun penginapan RM300
5. Uniform: RM450
6. Dobi RM200
7. Percuma kursus mempertahankan diri
8. Kenaikan pangkat secara lantikan dari ketua unit jawatan dan mengambil ujian khas

Sekiranya berminat sila hadir pada sesi temuduga dan dikehendaki membawa kad pengenalan diri serta gambar berukuran passport pada 10 feb 2012

Bagi yang berkelayakan uniform akan diberikan 3 pasang setiap seorang dan kelengkapan lain (lengkap) serta perlu melaporkan diri 60 hari dari surat tawaran jawatan.

JAWATAN-JAWATAN YANG DITAWARKAN :

LAMPIRAN SILA KE BAWAH.

Jawatan:
1. Power Rangers
2. Kamen Riders
3. Ultraman
4. Sailormoon (wanita shj)
5.SURIA PERKASA HITAM (Cawangan Jepun)
sape brmnt sila inbox owky..hahahah ~ Baby~


It's SYAINi day Bahagian II

Assalamualaikum...

Pagi-pagi ni kita senyum dulu ek..

Senyum tak perlu kata apa-apa




Ok kita sambung story tentang syaini lagi ek..Hari tu saya ada cakap tentang mak andam Bolok Touch..Chantek gak dia make up.Boleh tahan.

So,kali ini kita bercerita lak tentang hiasan barang-barang hantaran yer..Ini adalah hasil tangan Lolin Design.Beliau masih muda tapi dah berkahwin dan kerja tangannya amat menarik dan ada gaya tersendiri.(dia yang suruh aku promote ni..(^_^)

So,memang bertuah beliau dikurniakan bakat oleh Allah SWT,dan sekarang saya dikhabarkan beliau aktif dalam pembuatan apam polka dot.

Ok.so kita layan dulu hasil-hasil tangan Lolin Design dan foto oleh izyan Ismail





NOVEL PALING LARIS

PALING LARIS - FIKSYEN


1.Kan Kukejar Cinta Kamu ( FAUZIAH ASHARI ) - Intens Idea

2.7 Hari Mencintaiku ( SITI ROSMIZAH ) - SR Publication

3.Gemersik Kalbu ( ANIS AYUNI ) - Alaf 21


5.Lafazkan Kalimah Cintamu ( SITI ROSMIZAH ) - SR Publication

6.Kelat-Kelat Sayang ( IZZUL IZZATI ) - SR Publication

7.Suami Yang Kubenci ( E-MAN SUFI ) - Karyaseni

8.M.A.I.D ( SURI RYANA ) - Kaki Novel

9.Akhirnya Aku Kahwin ! ( HERNA DANIA ) - Alaf 21

10.Merah Cinta Epal ( RIDHA REEWANI ) - Kaki Novel

11.Yes Boss ! ( AREILA SAHIMI ) - Kaki Novel

12.Fiksyen 302 ( RAMLEE AWANG MURSHID ) - Alaf 21

13.Awak Suka Saya Tak ? ( MELUR JELITA )- Karyaseni

14.My Love Is Playgirl( SITI NUR DHUHA ) - Buku Prima

15.Cinta Dalam Hati ( SALWATI HARIS ) - Kaki Novel

R16.ibutnya Cinta ( PHIDOT ) - SR Publication

Uda & Dara ( Aisya Sofea ) - Alaf 21

17.Rindu Tanpa Kata ( AIN MARISSA ) - SR Publication

18.Pabila Cinta Memanggilku ( SYAMNURIEZMIL ) - Karyaseni

19.Cinta Tak Terucap ( IMANI HATTA ) - Kaki Novel

 Dalam banyak-banyak novel yang terlaris diatas saya hanya sempat baca yang CINTA KONTRAK jer..hehehehee...yang lain tak pernah baca lagi.
InshaAllah nanti ada peluang dan masa saya cuba cari novel-novel diatas..Tapi sebenarnya yang TERLARIS tu tak semestinya yang terbaik penulisannya..

Hairan jugak novel karya NORHAYATI BERAHIM tak termasuk pun dalam jualan terlaris padahal penulisan beliau saya anggap sebagai TERBAIK jugak la..setuju tak?tak setuju tak ape la..uhuk... 




It's SYAINi day



Assalamualaikum...

Alhamdulillah..semuanya berjalan seperti yang dirancang...syukur Alhamdulillah..
Maka dengan itu syaini dan Fadzli sah dah bertunang..hehehheehe..
Cantik dia masa majlis itu hasil tangan dari mak andam terkenal bolok touch..Mak andam ni pun bakal bertunang gak minggu depan..

So,nanti kita sama-sama tengok gambar diorang bertunang keyh...
Kita layannnn duluuuuuuuuuuuu...



click je kt pic nie kasi besar

Mak mentua dah berkenan


aku nak terjun sebab terlalu kecewa dgn mu syaini...hahahaha

abaikan je yang bju merah tu..poyo je lebih








Ubat Penenang JIWA

Assalamualaikum...
nak bagi ubat penenang jiwa sikit.
Selamat menghayati keyh..
Rasa tenang je jiwa bila hayati..

video

Sistem Perpustakaan

Assalamualaikum...

Sebuah kisah mengenai Sistem Perpustakaan.

Pengalaman saya mengunakan pelbagai jenis sistem perpustakaan yang terdapat di Malaysia memberi saya inspirasi untuk berkongsi bersama anda tentang keunikan sistem-sistem ini.Semasa bergelar pelajar UITM saya didedahkan dengan ILMU (Integrated Library Management System).Sistem ini dikeluarkan oleh Paradigm System Berhad. ILMU actually is a jointly developed product of Universiti Teknologi MARA (UiTM) and Paradigm Systems Berhad.

ILMU sebenarnya satu produk yang berkualiti dan dikeluarkan oleh anak Malaysia dan bila hari berganti hari maka lahirlah pelbagai jenis produk sistem perpustakaan yang menjadi kegilaan pustakawan-pustakawan.Mereka membuat pelbagai comparison untuk memilih sistem yang paling baik untuk perpustakaaan mereka.

Semasa ditugaskan bekerja di Perpustakaan Kuala Lumpur saya mendapat peluang mengunakan Horizon dan saya diberitahu yang mereka mengunakan Horizon untuk jangka masa yang lama sebelum membuat keputusan untuk menguna sistem yang ada sekarang iaitu Symphony SirsiDynix.

Horizon juga sebenarnya dari SirsiDynix.Horizon banyak menguna shortcut keyword.Contonya bila kita tekan Alt+D ianya akan terus ke checkout item.(contoh je yer).

Kini saya berpeluang mengunakan teknologi perpustakaan yang cukup hebat bagi saya iaitu Symphony SirsiDynix.Saya cukup bertuah kerana di dedahkan dengan sistem ini.Walaupun baru 9 Bulan bersama Symphony banyak yang telah saya pelajari.Saya bukan seorang Librarian tapi mungkin saya boleh di kategorikan seorang pelajar dan pengajar.Saya masih belajar mengunakan sistem ini dan ilmu yang saya dapat akan digunakan untuk mengajar para pustakawan.Menerokai alam kecanggihan Symphony adalah sesuatu yang mencabar kerana saya bermula dari kosong dan berkat tunjuk ajar bos dan kawan sekerja saya cuba belajar dan terus belajar lagi.


Antara libraries yang mengunakan Symphony di Malaysia adalah UTHM Library,UTM Library,UIA Library dan banyak lagi..


So tidak rugi anda memilih Symphony..hokesh...

next episode kita kongsi lagi story tentang Symphony k..

Buah Zuriat @ Hawa

Assalamualaikum..

Anda pernah dengar tak kewujudan buah Hawa dan mungkin lebih di kenali sebagai buah zuriat.Ia adalah salah satu ikhtiar untuk mendapatkan zuriat. Buah ini tidak terdapat di Malaysia dan ianya hanya ada di negara Arab.

Saya sebenarnya tidak tahu pun kewujudan buah ini tetapi setelah diperkenal oleh kawan saya pun tahu la,so saya nak kongsi dengan anda semua.

Saya bagi gambaran sikit rupa bentuk buah ini.

Kulitnya memang amat keras..

Kawan saya sekarang tengah berikhtiar untuk mendapatkan anak secepat mungkin so dia siap tempah lagi buah ini dari Mekah.

Harganya RM58 satu set.(saya tak berapa ingat 1 set tu berapa biji)

So,semalam kami berusaha la nak membukaknya.
MasyaAllah memang mencabar sekali.
Buah ini ada 3 lapisan,so setiap lapisan kulit memang amat keras sekali.Kami mengunakan seluruh kuasa ultromen untuk membukanya dan akhirnya usaha kami berbaloi..Dan saya memang begitu semangat sekali menunjukkan kekuatan..heheheeheh


Tadaaa.......

lapisan ke-2

Macam buah kelapa tapi dia kecil je

Seterusnya misi masih diteruskan untuk membuka lapisan yang ke-3 dan akhirnya


Alhamdulilah isi dah keluarkan dan dah siap potong untuk direbus..  orang kata rebus sekurang-kurangnya 1/2 jam.. hasilnya air rebusan dah jadi macam air teh.
 

Kata orang kita hanya berusaha Tuhan yang menentukan semua.. jangan berhenti dari berusaha disusuli dengan berdoa kepada yang maha Esa..

Impian menjadi surirumah (^__^)

Salam Jumaat...

Kebetulan pagi tadi saya singgah sekejap rumah kakak saya yang memang tak berapa nak jauh dari rumah sewa saya,sebenarnya kami berdua tinggal satu taman cuma yang bezanya kakak saya blok C dan saya pulak blok D..Jalan tak sampai 5 minit dah sampai..Senang tinggal dekat sebab kalau ada apa-apa masalah mudah nak minta tolong.

Sampai je depan pintu saya terdengar anak saudara perempuan saya menagis-nagis,so dalam hati apa hal pulak nagis pagi-pagi ni kan.

Rupa-rupa nagis sebab tak nak pergi sekolah.Alya baru berumur 5 tahun,so tahun ni dia dah mula sekolah.Entah kenapa la tak nak pergi sekolah dan bila di tanya tak nak pulak cakap.

So,tiba-tiba teringat la kisah saya dulu masa mula-mula masuk sekolah tadika.Bersemangat nak sekolah memang kuat lah sampaikan tadika bukak pukul 8 dan saya pukul 7 dah terpacak kat depan pintu tadika tu.Datang awal pun bukan tadika bukak pun tapi semangat punya pasal memang sanggup la tunggu sampai orang datang.

Tapi paling saya ingat,masa saya tadika tu mak ayah saya berangkat ke Tanah Suci untuk menunaikan haji dan masa tu umur saya baru 6 tahun dan adik umur dalam 3 Tahun.Kecik-kecik dah kena tinggal.Terpaksa la saya bangun pagi sendiri.Sedih tau bila ingat mak tak dapat nak siapkan saya ke sekolah tapi masa itu saya seolah-olah faham pemergian mak ayah ke Mekah adalah untuk kebaikan dan pahala di akhirat.

Kita lupakan kisah saya tu ye,sebenarnya saya nak bercerita tentang Alya tadi, kecil-kecil lagi dah kena hantar ke rumah pengasuh sebab mak ayah bekerja.Kalau lah seorang ibu dapat menjaga sendiri anak-anak tentu indah kan.Melihat anak-anak bersekolah dan membesar depan mata kita.Tapi kebanyakan ibu-ibu di bandar ni banyak hantar anak-anak ke rumah pengasuh atau tempat penjagaan kanak-kanak.Saya sendiri pernah memasang impian untuk menjadi suri rumah sepenuh masa dengan harap dapat melihat anak-anak membesar di depan mata.(oppss..kahwin pun belum dah ada impian nak jadi surirumah).Tak salahkan..




Budak tak nak p Sekolah

Sekurang-kurangnya anak-anak terjaga dengan selamat bila ada depan mata,jadi surirumah sepenuh masa ni kita dapat hantar anak-anak ke sekolah so mungkin mereka tak nagis sangat kalau kita ada depan mata.

Saya teringat kata-kata seorang jiran saya.Dia seorang surirumah sepenuh masa dan sanggup berhenti kerja demi anak-anak.

"Sah,tak semestinya yang jadi surirumah seorang yang tak berpelajaran dan tak semestinya yang berkerjaya mempunyai pelajaran yang tinggi"kak zura mengatur kata-kata.

Ya,memang saya akui kata-kata kak zura.Sekarang ramai yang jadi surirumah rata-ratanya mereka yang berpendidikan tinggi.Seperti kak Zura yang berkelulusan UPM dalam bidang IT.

Sebagai ibu mestilah mereka memilih untuk mendidik anak-anak memjadi seorang yang berguna dan segala ilmu yang mereka ada haruslah dicurahkan kepada anak-anak.

So saya pun sekarang memasang impian menjadi surirumah..hehehheee

Pesanan khidmat masyarakat:
Harap Alya dah tak nagis pasni kan...

opis

Assalamualaikum..

Hai..nak citer pe ek..

kita citer sal office saya nak..he3

nak tengok picture tak 

Tu dia...
bersepah-sepah kan..aishhh2

Itulah dia meja office saya..

kat meja kecik tula saya menyiapkan segala tugasan..

kecik pun tak ape asalkan selesa..yer dop..

Dulu bos bagi PC tapi sekarang dia bagi laptop dah..Senang katanya lau kena outstation


So sekarang saya dah kemas sikit meja tu...

Ni dia

OK tak..cun dah kan..


Senangla sikit sekarang pakai laptop kat office meja pun jadi jimat space..tol tak

Ok..




11.01.12

Assalamualaikum...

Alhamdulillah...hari ini 11.01.12
_
_
_
_
_
_
_
_
Masih diberi nafas untuk terus hidup di bumi Allah..
Syukur Ya Allah....

Seorang ibu bertarung nyawa melahirkan ku ke dunia ini..
Ya Allah...
Sungguh besar pengorbanan IBU..
Ya Allah..aku sayang ibu..
Terima kasih ibu di atas pengorbananmu..

Semoga ku terus melangkah dengan penuh semangat dalam meneruskan hidup ini..

Semoga setiap langkahku diatur diiringi rahmat Ilahi..amin..


P/S-Terima kasih untuk semua ucapan dari kalian semua..semoga kita semua diberkati dan dirahmati ILAHI..
Amin..



Assalamualaikum..

Agak lama jugak tak baca novel nie,Mungkin masa tak mengizinkan saya untuk terus menghayati novel-novel.Rasanya saya bukan hantu novel sangat kot,Tapi masa muda remaja dulu agak sempat la menjadi hantu novel hinggakan sanggup habiskan novel sampai kol 5 pagi.

 So ikuti novel  nie

Sinopsis:

Pengantin perempuan lari? Zain Hakimi panasaran. Seseorang perlu menggantikan tempat Sofea demi maruah keluarga. Datin Adibah kalut mencari bakal menantu bidan terjunnya. Kala terpandang Ersalina Imani, hatinya terus terpaut. Gadis itu segera dilamar. Haliza menerima lamaran untuk anak gadisnya atas sebab tertentu. Juga demi menyelamatkan maruah keluarga. Ersalina terpaksa rela. Dia dinikahi Zain yang langsung tidak mencintainya. Namun, status isteri membuahkan kasih yang bukan sedikit.

Zain cuba menyemai cinta untuk si isteri. Apatah lagi Ersalina terlalu baik melayaninya. Lalu, kasihnya melimpah di hati. Kala berhasrat menyambut cinta Ersalina, isterinya disahkan mengandung. Sedangkan dia belum pernah menyentuh isterinya itu. Kepedihan ini amat dalam lukanya. Ersalina merelakan kemarahan dan amukan Zain. Bibirnya tetap tersenyum biarpun hati luka dilapah. Sewajarnya hukuman ini diterima kerana memang dia bersalah. Tekadnya untuk setia pada Zain takkan dicalar walau apa pun yang terjadi. Dia ingin setia hingga ke hujung nyawa.

Harga: RM 19.90
ISBN: 978-983-124-699-3
Halaman: ~480
Bahasa: Bahasa Melayu
Berat: 400 gram
Tarikh Terbit: 15 Jul 2011


Review:

So,saya baru je habiskan sebuah novel setia hujung nyawa karya Fatin Nabila.Penulisannya agak santai dan mudah difahami so saya bagi 3* boleh..heheheh
Sememangnya dikalangan masyarakat kita sendiri terlalu ramai yang kahwin kerana terpaksa kan,so begitula jua dalam novel nie, zain dan lina berkahwin tanpa rela namun ia akhirnya membuahkan bibit-bibit cinta.
Pengakhirannya biasa-biasa je so boleh la kita layan kan.So lau nak tau apa kesudahannya sila la baca yep..



ok..pesanan khidmat masyarakat

MEMBACA JAMBATAN ILMU

Senyumlah awak

Teruskan tersenyum..walaupun pahit..
Ribut akan berlalu dan langit akan kembali cerah..
 InshaAllah

 

Senyum tak perlu kata apa-apa

Doa sang pengembara 1



Dia doakan si lelaki bahagia dunia akhirat…
Doanya sentiasa mengiringi si lelaki sampai bila-bila..

Perjalanan hidupnya dari awal cerita sehingga sudah berusia 20an dipenuhi dengan pelbagai dugaan…semuanya ditelan olehnya..

Mungkin sudah tertulis di LOH MAHFUZ akan kisah hidup si gadis yang begini rumit.

Sesungguhnya, hanya ALLAH sahaja mengerti akan rasa hatinya ini.

Sejauh mana dia berlari dari kesedihan ini tetapi dia tahu ianya tidak akan berhenti menghantuinya.

Ya Allah,moga dia tabah menghadapinya…

Dia merayu pada Ya Rabb..

tinggalkan lah sedikit mimpi indah buatnya

kerana dia sebenarnya

sudah begitu lama menangis dalam derita…

Kenapa saya ada blog?

Assalamualaikum...

Sebenarnya blog adalah salah satu medan untuk kita menulis,meluahkan perasaan kita tapi tak semuanya kita boleh luahkan.Blog adalah tempat untuk kita berkongsi segala suka dan duka pahit manis perjalanan hidup kita.

TAPI,

tak semuanya kita boleh kongsi kan..
Bagi saya blog ini dah macam diari hidup saya sendiri dan mungkin anda suka membacanya dan mungkin juga ada sesetengah anda yang tak suka membacanya.Betul tak?
Kalau boleh di blog ini saya hanya ingin berkongsi pengalaman MANIS saya sahaja.Yang pahit-pahit mungkin kita boleh simpan di hati saja kan.InshaALLAH.
Kadang-kadang kita merancang untuk tidak menulis yang bukan-bukan,contohnya tentang hal orang lain sebab semua itu dah dikira MENGUMPAT.Tapi siapalah kita..Tapi InshaALLAH kita cuba hindari..
Benarlah seperti yang termaktub di dalam kitab suci,

Manusia merancang,Allah jua merancang TAPI perancangan Allah itu jauh lebih SEMPURNA bAHKAN YANG TERBAIK....

Selagi saya mampu, saya akan menulis, menulis sekadar berkongsi rasa, berkongsi pengalaman, sekadar mahu mengingatkan diri, agar tidak kembali mengulangi kesilapan sama berulang kali. 

Jika ada penulisan saya yang mengores hati di antara anda semua, sejuta kemaafan dipohon,maafkan saya yang hanya berstatus insan yang lemah ini...
Semoga selepas ini saya bisa menulis dengan idea-idea yang melimpah ruah dan bisa menghupdate blog ini dengan lebih semangat lagi.Hokeh..Akhir kata selamat maju jaya!!

Yang Merancang,

Dengkil

Bismillah-hir-Rahman-nir-Rahim

Assalamualaikum...

 Tanpa disangka kami telah terdampar ke sebuah tempat yang kami sendiri tak penah tahu tapi mungkin orang lain tahu kot..Tapi tak pe alang-alang dah tersesat jalan ni so kami layannnn je tempat ni..Cantik juga tempatnya sesuai sangat untuk mereka-mereka yang nak tenangkan kepala hotak masing-masing keyh..Suasana sangat tenang dan mendamaikan…

So antara tempat yang boleh kita tengok macam kawasan badak air,kolam buaya,taman burung dan antara aktiviti air macam berkayak,paddle boat,kenu.Menara tinjau pun ada tau kat sini,so boleh la tengok sekeling kawasan ini dari paras yang agak tinggi.So kami sempat tinjau kejap je dan yang paling best kami sempat naik boat.Harga RM7.00/setengah jam,tapi kami naik lebih kot setengah jam.hehehee.Di sini terdapat gak chalet untuk bermalam.Satu malam tak silap RM120 sahaja.


















@kuepelita's blog. Powered by Blogger.