Tentang Melly


Assalammuailaikum...

Hari ni saya terpanggil sedikit nak berkongsi pasal drama TENTANG DHIA..ala drama yang tengah HOT kt tv3 tu..





Drama nie not bad la kan..boleh la kite layannnnn...hehhee..Tapi bila diperhatikan watak melly kadang-kadang lebih menonjol daripada Dhia kan..Rasa macam Melly plak pelakon utama dalam drama nie so saya rasa pengarah patut namakan drama nie sebagai TENTANG MELLY..ok tak..nama Melly pun best jugak ala-ala artis gitu MELINA ABDUL SAMAD..hahhaa..classs kan..

Watak DHia hanya menyerlah pada penghujung plot cerite tapi watak Melly tetap kuat sampai ke penghujungnya..Memang hebat la Melly nie..

Dalam cerita nie jgak u olls perasaan tak banyak watak yang mati..SEBAB yang last-last tu kite tau ZIKIR n DHIA MATI tapi yang sebelum tu dah rmai yang mati tau..cuba baca ni

Atok Azmi=mati terkejut
Bestfriend Zikir=mati eksiden
Ayah Dhia=mati kene santau
Ayah Raffi=mati mengejut
Kawan Melly=mati kene bakar
Mak Melly=mati kene bunuh
Baby Dhia + Zikir=mati jugak la sbb gugur
Pak Boon=mati!
Pakcik Kedai Kopi=mati pas tgk Melly
Mak Dhia=mati jugak

Dhia=MAti....
Zikir=MAti......
Semua matikan..urmmmm...u ols pernah dengar tak pasangan kekasih ke pasangan suami isteri ke dorang bila berjanji nak sehidup semati la kan..So bila tengok je drama ni barulah saya faham erti sehidup semati..Ala macam zikir dengan Dhia tu yang akhirnya dua-dua mati..Memang betul-betul sehidup sematila..hahahahah

Satu lagi memandangkan semua mati lepas neh saya sarankan pengarah buat continue drama Tentang Melly lak...tapi kat slot SERAM....semua yg mati neh pi buru Ku Salmi nak balas dendam! kui3....tunggu ye hehe
 
wahhhh..wahhhh Melly...berbakat..hahahahaa
 

Saya DIAM...

Saya DIAM bukan bermakna saya tak boleh LAWAN cakap awak ,


Saya SENYUM bukan bermakna saya RELA di marah, di CACI atau Di MAKI oleh awak , Saya TUNDUK bukan bermakna saya KALAH
TAPI


Saya DIAM kerana saya tidak mahu MENYAKITI HATI awak seperti mana awak lakukan pada saya ,


Saya SENYUM kerana saya teringat NASIHAT MAK ABAH supaya JANGAN TINGGIKAN suara pada insan lain ,


DAN saya TUNDUK kerana saya YAKIN ALLAH sentiasa ADA bersama saya.


Saya juga seperti awak , ada HATI & PERASAAN.


Cuma satu yg saya pinta dari awak , CAKAP lah secara BERHEMAH dengan saya dan HORMAT lah saya sebagai KENALAN awak.
Ingat lah bahawa ALLAH sentiasa berada di pihak yg BENAR


Ukhwahfillah :)”






SUMBER:https://plus.google.com/117041200206315143872?hl=en&tab=h#112316618732182099107/posts

Manfaat Air Kelapa Muda


Bismillah-hir-Rahman-nir-Rahim

Merantau-rantau di laman sesawang dan terjumpa la manfaat Air Kelapa Muda :





Thanks to https://www.facebook.com/profile.php?id=1297565299 kerana sudi berkongsi info ni.(^_^)

a. Mencuci muka dengan air kelapa secara istiqamah tiap hari dapat menyembuhkan atau melenyapkan jerawat, noda-noda hitam, kerutan pada wajah, kulit mengering, dan wajah menjadi berseri.

b. Campurlah air kelapa dengan sedikit madu. Ramuan ini merupakan tonik yang murah tetapi berkhasiat.
...
c. Air kelapa berkhasiat sebagai diuretik, iaitu untuk memperlancar pengeluaran air kencing. Air kelapa muda dicampur dengan sedikit air perahan limau nipis bermanfaat untuk mengatasi dehidrasi (kehilangan air dari badan), juga untuk memerangi gangguan cacing dalam perut anak-anak kecil.

d. Jika air kelapa muda yang dicampur dengan susu, boleh ditaruh ke dalam makanan tertentu untuk menjadikan makanan lebih anak. Campuran air kelapa muda tersebut mempunyai khasiat untuk mencegah penggumpalan susu dalam perut, muntah, sembelit, dan sakit pencernaan.

e. Air kelapa juga mempunyai bermacam-macam khasiat sebagai minuman kesihatan. Di antaranya, minum air kelapa muda juga dapat membantu mengatasi pengaruh racun obat sulfa dan antibiotika lain, sehingga menjadikan ubat-ubat itu lebih cepat diserap ke dalam darah.

Nota: anda dinasihatkan tidak meminum air kelapa terlalu kerap sehingga melebihi 2-3 biji sehari kerana boleh memudaratkan sistem saraf anda.

HambaMU


Assalamualaikum dan salam sejahtera...♥♥♥

Apa khabar anda semua,harap semua sihat..Insha'Allah

Erm..apa nak kongsi hari ni ek...owh

saya nak berkongsi lagu dari Mawi feat Akhil Hayy

cuba dengar dulu..



video


Ini pula lirik lagu HambaMU..

Ke arah satu perjalanan
Dalam sebuah kehidupan
Demi untuk mengecapi
Hasrat murni di dalam hati

Usaha dengan doa

Masanya akan tiba
Dengan restu Illahi
Kelak pasti akan ditemui
 
Suluhkan cahaya di hati terang (Allah)
Tunjukkan jalan seandainya hilang (Allah)
Tegakkan perjalanan yang bakal ditempuh
Tegakkan semangat bila runtuh
Setibanya di sisiMu ku berserah
Terimalahku hambaMu Allah
HambaMu Allah

Sekiranya takdir menguji
Cekalkanlah hasrat di hati
Semoga kesusahan bisa
Mengajar erti terus asa
Usaha dengan doa
Masanya akan tiba
Dengan restu Illahi
Kelak pasti akan ditemui

Suluhkan cahaya di hati terang (Allah)
Tunjukkan jalan seandainya hilang (Allah)
Tegakkan perjalanan yang bakal ditempuh
Tegakkan semangat bila runtuh
Setibanya di sisiMu ku berserah
Terimalahku hambaMu Allah
Dengan restu Illahi
Kelak pasti akan ditemui
Suluhkan cahaya di hati terang (Allah)
Tunjukkan jalan seandainya hilang (Allah)
Tegakkan perjalanan yang bakal ditempuh
Tegakkan semangat bila runtuh
Setibanya di sisiMu ku berserah
Terimalahku hambaMu Allah
HambaMu Allah
HambaMu Allah


Sebenarnya ada kisah disebalik lagu ini,masa tu saya dalam kereta bersama kakak & abang ipar dan 3 orang anak buah,tiba-tiba lagu ni muncul dalam sebuah channel radio and masa tu volume slow sangat,so budak tiga org ni tak dengar,so die cakap kat saya

"ciksu,boleh tolong kuatkan sikit volume tu sebab adek tak dengar.." katanya si Alya

"Boleh,jap ek..adek suka ke dengar lagu tu..?" saya mula bertanya

"A'a..suka sangat."jawabnya sambil mengikut melodi lagu itu..

"Nape adek suka dengar lagu tu ea?" saya sekadar mahu tahu

"ammm..ammmmm...." mungkin dia tak tau kot nak jawab apa,almaklumlah budak kecik lagi....

Budak kecik pun suka dengar lagu ini dan jika kita perhatikan betul-betul ada sesuatu yang cuba di sampaikan..Sama-samalah kita hayatinya...

Bahaya fast FOOD

Assalamualaikum dan salam sejahtera...

jari-jari ni asyik picit mouse je,jalan-jalan kat muka buku orang rmai n tiba-tiba terjumpa dan terbaca ni..




Ya Allah,betul ke ni..

Ermm...saya pun makan jugak fast food tapi lepas baca post orang ni terasa takut la,ye ler sekarang ni bukan boleh makan sebarangan kan.Lebih-lebih lagi makanan segera macam tu.

So,saya mengingatkan diri saya sendiri dan anda-anda semua agar kita dapat mengurangkan makan makanan segera ni keyh..INSHAALLAH...






Ya Allah

" Ya Allah...aku terpaksa berhadapan dengan bermacam-macam jenis cinta sebelum aku berjaya mendakap cintaMU...Terlalu sakit rasanya Ya Allah..jatuh tersungkur,menjerit dan menangis hanya kau yang tahu..Moga pencarian cintaku berakhir di atas sandaran cintaMU.."

i believe


When you’re searching for the light
And you see no hope in sight
Be sure and have no doubt
He’s always close to you

He’s the one who knows you best
He knows what’s in your heart
You’ll find your peace at last
If you just have faith in Him

You’re always in our hearts and minds
Your name is mentioned every day
I’ll follow you no matter what
My biggest wish is to see you one day

I believe
I believe
Do you believe, oh do you believe


Coz I believe
In a man who used to be
So full of love and harmony
He fought for peace and liberty
And never would he hurt anything
He was a mercy for mankind
A teacher till the end of time
No creature could be compared to him
So full of light and blessings

You’re always in our hearts and minds
Your name is mentioned every day
I’ll follow you no matter what
If God wills we’ll meet one day



If you lose your way
Believe in a better day
Trials will come
But surely they will fade away
If you just believe
What is plain to see
Just open your heart
And let His love flow through

I believe I believe, I believe I believe
And now I feel my heart is at peace



I believe I believe, I believe I believe

Lyrics: Maher Zain, Bara Kherigi & Irfan Makki
Melody:
Irfan Makki & Maher Zain
Arrangement:
Maher Zain

Lirik lagu ni mempunyai keindahannya yang tersendiri.Bila dengar je lagu ni tenang je jiwa.Allah Maha Kuasa.DIA sentiasa bersama kita walau apa pun cara.
@kuepelita's blog. Powered by Blogger.