Seketika di Bandar Seri Begawan



Assalamulaikum...


Sekian lama menyepikan diri.Ketandusan idea untuk menulis membuatkan saya diam seribu bahasa.Mungkin terlalu sibuk dengan urusan kerja sehingga membataskan diri saya untuk terus menulis di blog yang serba tak sempurna ini.Maafkan saya.

Sebenarnya saya sekarang kami sedang sibuk dengan Library Management System (LMS) di Brunei.Masih dalam proses lagi so saya tak boleh nak bercerita sangat.Cume apa yang saya nak ceritakan keadaan disana tak sama dengan Malaysia.

Perpustakaan di Malaysia jauh berbeza dengan Brunei.Ada lah jugak cabaran bila kita berkerjasama dengan orang disana.Mungkin dari segi bahasa percakapan dah berbeza.Tapi alhamdulillah kita anggap itu bukan masalah yang besar untuk kita terus bekerja.Orang-orang Brunei sangat baik pada pandangan saya.He he he

Layanan mereka sangat memuaskan hati.Makanan mereka boleh la kan.Tapi banyak sangatlah,penuh satu pinggan.Beras mereka sangat best,almaklumlah guna beras wangi.



Saya kongsikan sedikit gambar untuk kenang-kenangan:

Safely arrived @Brunei International Airport



DBP Library

Masjid Omar Ali Saifuddin-Masjid sempena nama Ayahanda Sultan Brunei

Saya @Kg Air Begawan


Saya lupa nama makanan ni. 

Masjid Hassanal Bolkiah








My favourite Teh Tarik






Tea Tarik Special from Bandar Seri Begawan


Pengalaman berada disana memang sangat berharga,InshaALLAH saya akan kenang sampai bila-bila walaupun nanti saya sudah tak bersama kalian...





0 comments:

@kuepelita's blog. Powered by Blogger.