Application letter saya

(Gambar saya yg cute)


Cik Kuepelita
22 Jalan 3/6
Indah Cempaka,
68000 Ampang
Selangor.
(Rumah pakcik saya) 

Malaysia Airlines System

10 August 2011

Tuan,

Memohon Pekerjaan di Malaysia Airlines System

Sehubungan dengan perkara diatas, saya kue Pelita no k/p 831021-10-5394 mahu memohon untuk bekerja disyarikat tuan dalam bidang teknikal. Ini kerana saya sangat berminat & bersungguh2 sampai tak boleh tido malam mengingatkan pekerjaan dalam dalam bidang ini. 

Walaupun begitu saye mengaku sebab saye mintak kerja disini kerana saya juga adalah seorang petani anggur. Disebabkan begitu pihak tuan kenalah ambil saya bekerja disini. Pihak tuan perlu tahu juga bahawasanya bapa saya adalah seorang ahli KWSP. Jika pihak tuan tidak mengambil saya bekerja saya serta merta akan menyuruh bapa saya membekukan pengeluaran KWSP pihak tuan masa tua nanti. Jika pihak tuan  tak nak susah baiklah ambil saya bekerja disini. Itu saja keotaian saya.

2. Untuk pengetahuan pihak tuan, disini saya akan tampilkan pengalaman kerja saya sebelum ini kepada tuan.

3. Pengalaman kerja 

Pembantu mekanik kereta di Yusuf Workshop, Ipoh, Perak
Pembantu mekanik kereta di Dunlop Servitekar di Leboh Ampang,
Kuala Lumpur (kedai gemok)

p/s (alignment kat situ tipu) 

Staff pejabat di Gesundheit Worldwide di Semabok, Melaka. (pusat serenti) 

4. Hanya ini sahaja dapat saya tampilkan kepada pihak tuan. Diharap dengan kelayakan yang saya ada, permohonan saya untuk bekerja disyarikat tuan dapat dipertimbangkan oleh tuan. Dan saya berasa gembira & seronok & akan belanja satu MAS makan sekiranya diterima bekerja di syarikat tuan dan saya berjanji akan bekerja dengan bersungguh-sungguh disamping bangun awal dan datang kerja awal. Saya tak tipu nie. Walaupun saya pernah ponteng skolah dan ditangkap beberapa kali saya akan insaf juga jika saya dapat kerja ini. Saya tidak akan main-main lagi jikalau saya dapat kerja disini. Sekiranya saya didapati bersalah dalam apa2 juga kesalahan pihak tuan tidak boleh ambil tindakan yg kuat disamping menjentik jari saya sahaja. 

Untuk makluman tuan saya sangat kurus jikalau dirotan sekali tulang2 saya akan bersepai dan pihak tuan akan mendapat susah yang amat sangat. Saya juga berjanji tidak akan mencuri skru2 nat2 yg lawa2.jika saya nak mencuri saya akan ambil sahaja dan masuk dalam poket seluar itu tidak dikira mencuri. Saya pun dah penat menulis segala nya bermula & berakhir dgn baik. Jika pihak tuan tidak mengambil saya bekerja hidup pihak tuan akan berakhir dengan bacaan yasin. Dah kunjungan org ramai. 

Sekian terima kasih.


Yang benar,

(Kuepelita)
22 Jalan 3/6
Indah Cempaka,
68000 Ampang
Selangor.

2 comments:

Miss Red said...

cik sah..surat apa panjang bebenar 2..hehe...ko kejer kat mana skng...ada kejer kosong x..hehe

kuepelita said...

keje kt company yg buat lib system..kosong xde..uhukk..

@kuepelita's blog. Powered by Blogger.