HambaMU


Assalamualaikum dan salam sejahtera...♥♥♥

Apa khabar anda semua,harap semua sihat..Insha'Allah

Erm..apa nak kongsi hari ni ek...owh

saya nak berkongsi lagu dari Mawi feat Akhil Hayy

cuba dengar dulu..





Ini pula lirik lagu HambaMU..

Ke arah satu perjalanan
Dalam sebuah kehidupan
Demi untuk mengecapi
Hasrat murni di dalam hati

Usaha dengan doa

Masanya akan tiba
Dengan restu Illahi
Kelak pasti akan ditemui
 
Suluhkan cahaya di hati terang (Allah)
Tunjukkan jalan seandainya hilang (Allah)
Tegakkan perjalanan yang bakal ditempuh
Tegakkan semangat bila runtuh
Setibanya di sisiMu ku berserah
Terimalahku hambaMu Allah
HambaMu Allah

Sekiranya takdir menguji
Cekalkanlah hasrat di hati
Semoga kesusahan bisa
Mengajar erti terus asa
Usaha dengan doa
Masanya akan tiba
Dengan restu Illahi
Kelak pasti akan ditemui

Suluhkan cahaya di hati terang (Allah)
Tunjukkan jalan seandainya hilang (Allah)
Tegakkan perjalanan yang bakal ditempuh
Tegakkan semangat bila runtuh
Setibanya di sisiMu ku berserah
Terimalahku hambaMu Allah
Dengan restu Illahi
Kelak pasti akan ditemui
Suluhkan cahaya di hati terang (Allah)
Tunjukkan jalan seandainya hilang (Allah)
Tegakkan perjalanan yang bakal ditempuh
Tegakkan semangat bila runtuh
Setibanya di sisiMu ku berserah
Terimalahku hambaMu Allah
HambaMu Allah
HambaMu Allah


Sebenarnya ada kisah disebalik lagu ini,masa tu saya dalam kereta bersama kakak & abang ipar dan 3 orang anak buah,tiba-tiba lagu ni muncul dalam sebuah channel radio and masa tu volume slow sangat,so budak tiga org ni tak dengar,so die cakap kat saya

"ciksu,boleh tolong kuatkan sikit volume tu sebab adek tak dengar.." katanya si Alya

"Boleh,jap ek..adek suka ke dengar lagu tu..?" saya mula bertanya

"A'a..suka sangat."jawabnya sambil mengikut melodi lagu itu..

"Nape adek suka dengar lagu tu ea?" saya sekadar mahu tahu

"ammm..ammmmm...." mungkin dia tak tau kot nak jawab apa,almaklumlah budak kecik lagi....

Budak kecik pun suka dengar lagu ini dan jika kita perhatikan betul-betul ada sesuatu yang cuba di sampaikan..Sama-samalah kita hayatinya...

0 comments:

@kuepelita's blog. Powered by Blogger.