Tentang Melly


Assalammuailaikum...

Hari ni saya terpanggil sedikit nak berkongsi pasal drama TENTANG DHIA..ala drama yang tengah HOT kt tv3 tu..





Drama nie not bad la kan..boleh la kite layannnnn...hehhee..Tapi bila diperhatikan watak melly kadang-kadang lebih menonjol daripada Dhia kan..Rasa macam Melly plak pelakon utama dalam drama nie so saya rasa pengarah patut namakan drama nie sebagai TENTANG MELLY..ok tak..nama Melly pun best jugak ala-ala artis gitu MELINA ABDUL SAMAD..hahhaa..classs kan..

Watak DHia hanya menyerlah pada penghujung plot cerite tapi watak Melly tetap kuat sampai ke penghujungnya..Memang hebat la Melly nie..

Dalam cerita nie jgak u olls perasaan tak banyak watak yang mati..SEBAB yang last-last tu kite tau ZIKIR n DHIA MATI tapi yang sebelum tu dah rmai yang mati tau..cuba baca ni

Atok Azmi=mati terkejut
Bestfriend Zikir=mati eksiden
Ayah Dhia=mati kene santau
Ayah Raffi=mati mengejut
Kawan Melly=mati kene bakar
Mak Melly=mati kene bunuh
Baby Dhia + Zikir=mati jugak la sbb gugur
Pak Boon=mati!
Pakcik Kedai Kopi=mati pas tgk Melly
Mak Dhia=mati jugak

Dhia=MAti....
Zikir=MAti......
Semua matikan..urmmmm...u ols pernah dengar tak pasangan kekasih ke pasangan suami isteri ke dorang bila berjanji nak sehidup semati la kan..So bila tengok je drama ni barulah saya faham erti sehidup semati..Ala macam zikir dengan Dhia tu yang akhirnya dua-dua mati..Memang betul-betul sehidup sematila..hahahahah

Satu lagi memandangkan semua mati lepas neh saya sarankan pengarah buat continue drama Tentang Melly lak...tapi kat slot SERAM....semua yg mati neh pi buru Ku Salmi nak balas dendam! kui3....tunggu ye hehe
 
wahhhh..wahhhh Melly...berbakat..hahahahaa
 

0 comments:

@kuepelita's blog. Powered by Blogger.