Cinta Level 40

Assalamulaikum...

Masih ingat Cinta Menara TM.kalau lupa click je sini.Saya pernah berjanji untuk menyambung bercerita tentang kisah cinta mereka dan sekali lagi saya berbesar hati menamakan kisah mereka Cinta Level 40!!! Dimana ya ingin saya mulai kisah mereka,oh ya apa kata saya teruskan saja dengan kisah perkahwinan mereka ala-ala malu-malu kucing gitu. 

Kami lima beradik tiri (saya,ceni,lolin,fifi,bai)memang merancang untuk menghadiri majlis akad nikah yang akan dilangsungkan selepas isyak.Tema pakaian kami lima beradik adalah jubah. So memang sepakat dah malam tu pakai jubah HITAM.

Dan akhirnya sahabat kami Nasuha ariyani sah bergelar isteri kepada Muhammad Ammar’ tapi tak ingat berapa kali lafaz.HEHEHE Kami sentiasa doakan dia bahagia dunia akhirat.Semoga menjadi isteri yang solehah,menjadi ibu yang baik untuk anak-anaknya kelak.InshaALLAH. Dia sahabat yang kami sayangi. 



Mungkin kerana persahabatan ini telah lama terjalin,semakin membuatkan kami mengenali antara satu sama lain.Kenangan berkawan dari UITM Machang sehinggalah ke UITM Puncak Perdana. Terpisah seketika bilamana masing-masing menjalani Praktikal.Awa,ceni,zezek dan Fifi di Perpustakaan UiTM Kelantan manakala saya jauh terpisah di Ungku Aziz resource Centre,KLMU. Tapi itu hanya sementara bila dia kembali bersama di Kotaraya mencari kerja.Apabila tamat praktikal saya masih di KL mencari kerja dan awa datang KL bekerja sebagai kerani sementara.Dia pernah cakap gaji dia dapat entah berapa sen je sebulan tapi itulah dia seorang yang gigih berusah.Gigih mencari rezeki tanpa mengenal wang ringgit. 

Setelah beberapa minggu menganggur akhir dia ada bagi saya nombor telefon kerja sebagai customer service executive.Dalam hati berdetik macam best kerja ini. Setelah menghubungi nombor tersebut kami sepakat untuk pergi temuduga bersama-sama.saya,awa dan seorang lagi teman praktical saya wan husna. Saat ditemuga sangatlah mendebarkan kami.Mengikut perkiraan saya ini adalah temuduga PERTAMA saya selepas bergelar graduan. AKhirnya mereka BERJAYA temuduga itu dan malang sekali saya GAGAL. 

SEDIH.KECEWA.PUTUS ASA!!! 

Itu yang saya rasa ketika itu. Mereka banyak bagi kata-kata semangat.

Kenapa saya gagal masa di temuduga?

Sebab dah takdir..

Emm...sempena kejayaan mereka yang lulus temuduga itu kami seterusnya ke Wangsa Walk.Nak celebrate la tu..huhuuu..Nak nyanyi-nyanyi la pulak dahla hati sekarang tengah berduka nestapa.Layankan je masuk nyanyi-nyanyi pakai baju kurung sebab baru balik temuduga kan.

Tapi bila teringat balik tentang temuduga tu rasa kecewa sangat tapi nasib baik saya masih diberi peluang ke dua untuk sekali lagi di temuduga keesokan harinya.Hoyeahhh!!!

Dan Saya Berjaya Tuan-tuan,Puan-puan!!!
________________________________________________________________________

Kisah kami bermula sebagai Customer Service Executive untuk product streamyx(TM).
Tapi kami diwajibkan menjalani latihan selama 2 bulan sebelum layak bergelar (CS).

Penat doo duk ulang benda yang sama.

"Thank You for calling TM,Fisha speaking,How may I assist you."

Hahaa...nama saya pun dah bertukar jadi Fisha.Oh my english!!!

Tempat pertama kami untuk menjalani latihan adalah di Semua House KL seterusnya ke Menara Telekom Bangsar dan ke Menara Vads di Taman Tun Dr.Ismail KL.

Suka duka menjalani latihan ini amatlah banyak.Nanti ada masa saya story-story lagi k.
sekarang ini tangan pun rasa dah penat sangat.

Kami tak sempat pun bergelar CS sebab susah sangat nak belajar benda ni.Sampai lebam otak duk hafal semua pasal sreamyx.

Kami memang tak nak otak kami lebam so keputusan di capai untuk cabut ataupun dalam erti lain kami nak berhenti kerja.hahhahhaa...


So kami hanya sempat sampai ke Menara Telekom je.Khidmat kami terhenti disana.
Sebenarnya kami nak berhenti sebab tak larat dengan shift yang entah pape tu..

kalau shift malam start kerja dari jam 5 ptg sampai 12 malam.Kadang-kadang jam 1 pagi.
kalau yang shift malam saya dengan si awa ni naik motor.

Malam-malam buta balik kerja naik motor memanglah amat menyeramkan.
Hanya Allah saja yang tahu hati kami.

Tentulah ada yang temankan kami balik.hahahahaha.(Masa ni rasanya putik-putik cinta dah terbit di hati mereka..dah tumbuh mekar mewangi..eceh)

Sehinggalah ke hari ni mereka telah bersatu sebagai suami isteri.

Sekian...






Add caption

7 comments:

Anonymous said...

ape kaitan minah ni nikah n kerjaya kau, fisha????

Double Nur said...

hebat sungguh hebat dan teruja...

Nor Fifi said...

fisha bleh x berkenalan dgn fisha?

NORHAFISAH ZAKARIA said...

Hahaaaaa..karangan ak terpesong derrrr

NORHAFISAH ZAKARIA said...

Boleyyyyy...boleyyy blahhhhh...ahaaaaa

mcdiey said...

hehehehe...cayalah "fisha"...oh my english...smpaikan nama aku pn jd "diha"...lekat smp skg nih...oh my english...hahaha...ak tau psal ape kaitan antara kerjaya n CINTA LEVEL 40 nih....ohyeah...nice!!! sO sweet!!! sesweet mereka empunye diri...hik3...

kuepelita said...

ko pun jd "diha" ke..hahahahaah..mcm2 jd nama kita kan bile msuk Tm..haahaa..kenangan yg xdpt dilupakan..=)

@kuepelita's blog. Powered by Blogger.