Tunjukkan aku Jalan Pulang

Terkadang dalam hidup nie memang banyak perkara yang lucu dah terjadi kan.

Sama lah cam gua.Syawal lepas my friend Lolin ada jemput ke rumahnya untuk makan-makan.So memang dia jemput betul-betul lah dengan kereta nya yang cute lagi comey tu..hehe.. Alkisahnya,adik Si Syen turut di jemput ke rumah Lolin,So kebetulan dia datang naik LRT dan nak dijadikan cerita Si Lolin nie suruh gua g ambil adik Syen kt LRT Setiawangsa dengan motor suaminya.

So dia memang bagi peta kat gua takut gua tersesat.Al maklumlah gua mana lah biasa dengan kawasan situ. So,pergilah gua menjemput adik Syen dengan berbekalkan peta si Lolin td. 

Vrommm vrommmmm…VROMMMMMMmmm…(bunyi ekzos motor).. 

Wah bestnya naik motor nie alkmaklumlah dah lama kan tak naik motor. Guest what???gua langsung tak tengok peta tau.Main bawak je motor tu.ahahahahhaa dan akhirnya sampailah gua kat LRT tu.Tapi yang gua heran bukan LRT Setiangwangsa tapi LRT jelatek.Huishhh camne ni boleh sampai sini.Salah LRT maaaaa… So nak tak nak terpaksalah suruh adik Si Syen patah balik ke LRT jelatek sebab gua memang dah tak tau nak p ke LRT Setiawangsa tu.Mmmmmmmm Kesian kan..Salah gua gak sebab tak tengok peta…(sowi yer dear) Bila adik Syen dah sampai kt LRT tu gua pun nak bawak balik p umah Lolin la DAN sekali lagi gua tak tengok peta.Actually kan gua memang tak pandai dan tak minat lah nak tengok-tengok peta ni.tak suka tawww.. 


So memang sekali lagi sesatlah..hahahahahaha Kali ni lagi best gua sesat.Sesat dan masuk DUKE terus..wakakakakakkaka Bila dah masuk highway nie paham-paham jelah kan..memang susah lah nak u-turn balik.So gua layankan je..Pastu merah keseluruhan muka dan kesian lagi kat adik Si Syen nie dah la datang jauh-jauh dari Kelana Jaya terus gua heret dia ke lembah kesesatan nia.Kesian kan. Sebenarnya gua tak kisah sesat sebab best woo ronda-ronda KL naik motor nie.Gua pun memang minat motor,kalau nak bawak kereta gua gayat beb. Tapi hari tu kalau gua jumpa En.Polis memang masak ar,sebab: 

1. Gua tak bawak lessen 

2. Roadtax motor tinggal kt rumah 

Cukup lengkap kan kesalahan gua.Orang lain memang tak leh challenge ar..wakakakakakaa Sesat punya sesat dan akhirnya gua nampak Sign board ke Ampang. Macam Happy je tengok Ampang,terus gua pecut dan akhir gua sampai Rumah gua sendiri kat Taman Cempaka..hahahahahhahaah.. Daripada nak pergi rumah Lolin, balik-balik sampai rumah sendiri..hauhauuuuuuuhuhuuu 

So berhenti Kat Petronas (belakang rumah gua) pekena Nescafe favorite gua. 

“Ipoh white Coffee” Sedap…(walaupun dalam hati gundah gulana dah bawak anak orang sesat) Muahhahhaaaaaaaaaa 

So Lolin bersama suaminya Saiful datang menyelamatkan kami daripada terus ke lembah kesesatan.. Beberapa minit kemudian,dorang datang angkut kami naik keta dan motor tadi suaminya bawak balik.ngeeeeee Malu beb sebab sesat jauh sangat,sampai rumah sendiri kot..agagaggagagaga
Sebelum gua sesat..Bukan main pose lagi ek..hamek kau sesat...

Moral of the story:Jangan khayal masa bawak moto andddddd please fokus masa orang duk xplain.FAHAM!!!

*perasan tak banyak sangat "SO" dalam citer gua nie..

5 comments:

LOLYNN said...

so???? belajar dari kesilapan... siap dgn peta 3D aku bagi...berbuih aku duk explain..sor pon mu xlayan dih..nasib2..tp paper pon, mmg best la gather2 bsama2..jom gathering lg...

kuepelita said...

hahahaaa..jomla..rumah aku nok wat xjadi2 lg ni.huhuuu

Anonymous said...

Kau pandai ckp omputih, ayat SO je ke?

kuepelita said...

hahaaa...so jela yg tahu..kahkahhhh

Anonymous said...

tahu tak sape anon ni?

@kuepelita's blog. Powered by Blogger.